La pandèmia i l’estat d’alarma ha afectat en general a l’economia local, però hi ha un sector que està especialment afectat: el món de les Falles. L’estat d’alarma els va congelar la celebració de les seues activitats quan estaven a punt de plantar els monuments, la posterior suspensió definitiva, ajornant-ho tot a l’any que ve i deixant en suspens les exaltacions i les activitats posteriors, ha suposat que van a viure el que denominen “un any en blanc”, no hi ha renovació de falleres majors i de presidents i les comandes són molt poques.

ines puigvert irene espiritusanto crida algemesi moises castell agencia prensa2ACSA.-  En Algemesí tenim una representació del món de la indumentària i de l’orfebreria com són Hijas de Carmen Esteve, Agustí i Amaia Orfebres, i Margarita Vercher amb una trajectòria i una projecció que va més allà del nostre entorn. Són empresaris creatius i amb ganes de desenvolupar qualsevol activitat que els puga aportar visibilitat i a la vegada, convertir Algemesí en un punt de referència al món de les falles i la seua indumentària i orfebreria especialment.

Sembla que és el moment de mamprendre un projecte del que ja es va parlar en la primera edició del la Mostra d’Artesania en Indumentària Fallera, una Exposició Permanent al Museu de la Festa d’Algemesí. Des d’ACSA els han donat tot el suport que necessiten i ja en la primera reunió amb Julio Blasco, director del Museu de la Festa d’Algemesí i Palma Egido, Regidora de Comerç, Indústria i Promoció Econòmica, es va trobar una molt bona disposició per dur a terme el projecte. Incloure a Algemesí en la Ruta de la Seda, tindre al Museu de la Festa d’Algemesí una exposició permanent del món de les falles, començant per la indumentària i l’orfebreria és un projecte il.lusionant.

ACSA confia en poder anunciar el més prompte possible que el projecte ja és una realitat, donat que des de la Regidoria té tot el suport necessari i Julio Blasco s’ha implicat moltíssim. Margarita Vercher, Hijas de Carmen Esteve i Agustí i Amaia orfebres, són unes empreses avantguardistes i creatives que, de segur, aconseguiran amb temps i suport una exposició de la que ens pugam enorgullir com a poble.

Algemesí Ho Té Tot i, en breu, una exposició permanent en Indumentària i Orfebreria al Museu Valencià de la Festa.