juan vilche-escultor-tauromaquia-toros algemesi-setmana de bous-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesí22 escultures de ferro posicionen al bou com a emblema de l’art i la cultura.

La Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí inaugura, demà divendres 14 a les 20 hores, la mostra “Toroarte”, de Juan Vilches, que ret homenatge a la figura del bou a través de 25 escultures en ferro que sorprenen per les seues formes, volums i textures. 

La mostra, inaugurada per l’alcaldessa, Marta Trenzano, i el regidor de Cultura, Pere Blanco, podrà ser visitada durant tot el mes de setembre i suposa el punt d’eixida de les festes de la Setmana de Bous i ens convida a viure-la des de l’art i el respecte cap a la figura del bou com a emblema de la cultura. 

Juan Vilches és un artista multidisciplinari que aborda la pintura i l’escultura des d’una visió regeneradora del collage i l’assemblatge, aprofitant peces i objectes de reciclatge, en alguns casos, i, en uns altres, treballant el ferro, el forjat i la soldadura d’una manera artesanal. 

La seua dedicació al disseny li predisposa a saltar de la idea a la matèria de manera concisa i efectiva com podem veure en aquesta exposició dedicada al bou. Animal i símbol, el bou és tradició esgrimida com a avantguarda a través de l’art de molts artistes que han explorat la diversitat de la identitat i cultura espanyola. Vilches ho fa destacant la rotunditat de la figura, la força i la silueta que es desplega de forma pasional amb tota la bellesa davant de la nostra mirada, amb la essència de la geometria o la sinuositat de les cornamentes entorxades.

Com assenyala el regidor de Cultura, Pere Blanco, “la rotunditat dels volums d’aquestes escultures ens porta a imaginar-les de manera monumental en espais públics i oberts, en els quals el ciutadà pot interactuar amb elles, tocant-les, sentint la calor i la força de l’animal brau i salvatge”.

L’exposició, que podrà ser visitada fins al 30 de setembre, compta amb el patrocini de Premsa2, Avance Taurino, JavaDiseño, Ibèrics i Vins La Ribera i Fashion & Art Projects SL.